Zoete puntpaprika gebakken met rode ui en olijfolie. Lekker met een Italiaans Foccacia Olijfbroodje van Dietamedica by Ligna Pharma.

Ingrediënten voor 4 personen / 4 porties vanaf Stap 1:

  • 6 rode puntpaprika’s
  • 2 grote rode ajuinen
  • olijfolie om te bakken
  • zwarte peper, zout en sherryazijn
  • 20 verse basilicumblaadjes
  • extra vierge olijfolie van goede kwaliteit (onze huisolijfolie, Terre di Grifonetto)
  • onze zoetstof Dietamedica

Bereiding:

  • Schil de rode ui, snijd hem in 2 delen en vervolgens in schijfjes.
  • Snijd de paprika in 2, haal de pitjes er uit en snijd hem in schijfjes.
  • Doe de puntpaprika en ui in een bakpan met hoge wand.
  • Voeg er een grote scheut olijfolie bij (draai 4x rond met de fles olijfolie voor de juiste hoeveelheid).
  • Zet de pan op het vuur en laat bakken, roer regelmatig.
  • Kruid de groenten met zwarte peper en zout.
  • Bak het geheel 5 minuten op een hoog vuur tot het gaar is (niet TE gaar!), blijf regelmatig roeren.
  • Blus daarna met sherryazijn en voeg 3 druppels zoetstof toe.
  • Doe het gerecht in een kom, voeg er verse gesnipperde basilicumblaadjes en een scheutje extra vierge olijfolie aan toe.
  • Trek vershoudfolie over de kom en laat het op kamertemperatuur afkoelen.
  • Snijd het Dietamedica Focaccia Olijfbroodje doormidden, besprenkel met wat extra vierge olijfolie.
  • Beleg de 2 kanten van het broodje met de afgekoelde puntpaprika- bereiding.

TIP vanaf Stap 2 en Low Carb: Voeg 2 à 3 ansjovisjes toe: Snijd de ansjovis in kleine stukjes en verdeel over de 2 helften. Bestrooi tenslotte met wat Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Share: