Pizza-time!

Afslanken en Gewichtsbeheersing, Gezonde voeding, KETO By 9 september 2021 No Comments

Ligna Pharma’s Low-Carb Italiaanse pizzabodem (100g) met 18g eiwitten en slechts 5g koolhydraten: Low Carb / Keto / Afslank (vanaf Stap1).

Mmmm, duimpje omhoog voor wie van gezond houdt! Vezelrijk (30%), met Leucine, Caprylzuur en MCT-olie.

Topping: tomatencoulis, magere ham, mozzarella, peper & zout, oregano . 5 minuten afbakken in oven.

❤️

Njammie!  Buon Appetito.

www.lignapharma.be

© Imke Goemaere

Share:

Ziekenhuispatiënten van derde Coronagolf, zijn jonger en kampen vaker met overgewicht.

Geen categorie By 4 mei 2021 No Comments

Viroloog Steven Van Gucht heeft vrijdag 30/04/21 op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano een recent overzicht gegeven wat betreft het profiel van coronapatiënten in de ziekenhuizen. “Algemeen kunnen we stellen dat patiënten jonger zijn en vaker kampen met overgewicht”.

Bron: Sciensano/Crisiscentrum in HLN: klik hier voor het volledige artikel.

Share:

Zangeres Sabien Tiels kiest voor Ligna Pharma

Geen categorie By 7 januari 2021 No Comments

Onlangs koos zangeres Sabien Tiels voor Ligna Pharma. De “coronakilo’s” moesten er opnieuw af. Samen met Ligna Pharma, onder begeleiding van een diëtiste, werd het Ligna Pharma verhaal een succes.

Sabien Tiels: Ik heb allerlei diëten geprobeerd, maar niks werkte. Uiteindelijk ben ik bij Ligna Pharma terechtgekomen. Dat is een proteïnedieet maar het gaat heel breed: het is zeer gevarieerd en je eet vooral veel groenten. Het werkt. Ik ben die extra kilo’s kwijt. Zelfs anderhalve kilo meer, zo’n 7,5 kg. Dat is tijdens de feestdagen mooi meegenomen en ik ben ervan overtuigd dat ik mijn gewicht deze periode stabiel kan houden. Zelfs tijdens dit dieet eet ik heel lekkere gerechten. Dat is het leuke eraan. Het is geen crashdieet. Ik heb ze geprobeerd, die diëten. Dan honger je jezelf uit. Op den duur raak je gefrustreerd en zeg je “foert”. Bij Ligna Pharma is het anders: de recepten zijn zeer lekker. Ik laat me ook begeleiden door een diëtiste. Ik zit nu in de gematigde fase: elke dag eet ik een stukje vis of vlees. Je kan echt heel veel combinieren, het gamma is uitgebreid. Gewoon wat koolhydraten minder, dat is het belangrijkste.

Lees hier het volledige artikel van Primo. Ook terug te vinden het ook via deze link.

Share:

Ligna Pharma in deze Corona-tijd: ook online of telefonische begeleiding

Gezond drinken, Gezonde voeding By 10 november 2020 Tags: , , , , No Comments

Weg met de Corona-kilo’s dankzij Ligna Pharma & Dieta Medica

Ligna Pharma

Op zoek naar een begeleider voor je voedingsprogramma?
Hoewel het nu druk is met thuiswerken en met fulltime de kinderen om ons heen, heb je nu ook even de tijd om aan te knopen bij je goede voornemens, die je misschien wat uit het oog was verloren. Zie deze periode als een kans om nieuwe gezonde gewoontes aan te leren! Deze periode biedt je de kans om lekker thuis te sporten, te fietsen of te wandelen en de tijd te nemen om wat uitgebreider en gezonder te koken.

Je zit nu veel thuis? Heb je nood aan begeleiding en extra motivatie in deze zware periode? Wil je in haalbare stappen naar een gezond eetpatroon?
Contacteer ons, en wij verwijzen U, geheel vrijblijvend, door naar een begeleider: De diëtiste mag je individueel 1 op 1, of bij voorkeur op afstand (tel., online, …), begeleiden en bijstaan.
Ook via de apotheek blijven onze functionele voedingsproducten beschikbaar.
Samen blijven we gaan voor een optimale gezondheid.
Zorg intussen goed voor jezelf en je gezin, en hopelijk krijgen we zo dit virus op de knieën!

Nu vermageren om Corona beter de baas te kunnen.

Share:

Ligna Pharma Corona & Overgewicht

Afslanken en Gewichtsbeheersing, Gezonde voeding By 12 oktober 2020 Tags: , , , , No Comments

Het Coronavirus haalt extra zwaar uit naar patiënten met overgewicht, blijkt ook uit Belgische cijfers.
Eerder bleek al uit Nederlandse en Italiaanse cijfers, dat de meeste coronapatiënten op intensieve zorgen zwaarlijvig zijn. Daarom blijft ook in deze Corona-tijden de strijd tegen overgewicht belangrijk. Lees bijvoorbeeld:
Artikel Nieuwsblad
Artikel HLN
Video

Volgens een onderzoek van de Nederlandse stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) bleek 1 op de 3 van de ernstig zieke coronapatiënten op de intensive care obesitas te hebben.

Ook de CDC (Centers of Disease Control and Prevention van de USA) zegt dat een BMI boven 30 “het risico op ernstige ziekte door Covid-19 verhoogt” en dat mensen met overgewicht drie keer meer kans hebben om in het hospitaal terecht te komen in vergelijking met mensen zonder onderliggende aandoeningen.

Bronnen: NICE (NL), CDC (USA), zie ook https://www.hln.be/nieuws/buitenland/intensivist-geert-meyfroidt-over-trumps-coronabesmetting-hij-heeft-voorbije-maanden-echt-wel-risicogedrag-vertoond~a7738686/ .

Share:

De werking van het Keto-dieet

Gezonde voeding, KETO By 11 augustus 2020 Tags: , , , , , , No Comments

Het ketogeen dieet is gekend vanwege de positieve gezondheidseffecten op het lichaam, vooral door het aansturen van de lichaams-vetverbranding.

Bij het keto-dieet eet je veel (gezonde) vetten, wat de lever aanstuurt om ketonen (ketone bodies) aan te maken, die als brandstof door de cellen worden gebruikt.
Daarnaast hebben deze ketone bodies vele andere gezondheidsbevorderende effecten, zoals het verlagen van oxidatieve stress, verbeteren van de werking van het immuunsysteem en het verlagen van de kans op celschade (bron).

Door tegelijkertijd ook weinig koolhydraten / suikers te eten kan je ook minder calorieën omzetten naar lichaamsvet.

Voedingsmiddelen die over het algemeen met dit dieet worden geassocieerd zijn avocado, eieren, kaas, olijf en kokosoliën, vette vis, enz.; voedingstoffen met een hoog (gezond) vetgehalte en laag koolhydraten- (en suiker-)gehalte.

In het keto-dieet zijn veel voorkomende dagdagelijkse voedingsmiddelen (bv. met zetmeel) zoals granen, brood, aardappels, pasta, rijst, bakproducten, cornflakes te vermijden, net als suikerhoudende producten. Het keto-dieet is daarom niet zo simpel goed vol te houden. Daarom is een goede begeleiding belangrijk.

Eén van de problemen is dat producten met weinig koolhydraten, vaak ook een laag voedingsvezel-gehalte hebben, wat slecht is voor de darmflora en waardoor je je na het eten minder verzadigd voelt.

Daarom biedt Ligna Pharma aanvullende laagcalorische functionele voeding die perfect past in het keto-dieet:
> én laag in koolhydraten en suikers
> én met gezonde vetten
> én hoog in voedingsvezels


NB. De darmflora is belangrijk voor je gezondheid. Onderzoek naar de darmflora wijst uit dat de inflammatoire statur van de proefpersonen onder het ketogene dieet afnam, te zien aan een afname van ontstekingsbevorderende Th17 immuuncellen. Th17 cellen spelen een belangrijke rol in het behouden van de mucosa van de darmwand en het tegengaan van infectie van de darmwand door pathogenen (Wikipedia). Zie ook de afbeelding:

NB. De darmflora is belangrijk voor je gezondheid. Onderzoek naar de darmflora wijst uit dat de inflammatoire statur van de proefpersonen onder het ketogene dieet afnam, te zien aan een afname van ontstekingsbevorderende Th17 immuuncellen. Th17 cellen spelen een belangrijke rol in het behouden van de mucosa van de darmwand en het tegengaan van infectie van de darmwand door pathogenen (Wikipedia). Zie ook de afbeelding:

bronnen: New research shwos the keto diet, used to treat neurological and metabolic diseases, suppresses bifidobacteria and Th17 cells
Ketogenic Diets Alter the Gut Microbiome Resulting in Decreased Intestinal Th17 Cells
Keto microbiota: A powerful contributor to host disease recovery

Share:

de onzichtbare caloriën in alcohol

Afslanken en Gewichtsbeheersing, Geen categorie, Gezond drinken By 5 augustus 2020 Tags: , , , No Comments

De onzichtbare caloriën in alcohol: Dit doet Boris Johnson aan obesitas in het VK nadat hij ‘te dik’ op de intensive care belandde met Covid-19 – hij is al 6 kilo kwijt en wil dat te zware Britten afvallen.


Zie ook https://www.businessinsider.nl/boris-johnson-corona-obesitas/

Share: